Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 172 | 173 | (Page 174) | 175 | 176 | .... | 227 | newer

    0 0

    Dian Paramita Sastrowardoyo (lahir di Jakarta, 16 Maret 1982; umur 33 tahun) adalah seorang pemeran Indonesia yang populer dengan dengan nama Dian Sastro.


    Ia memulai kariernya di dunia hiburan pada tahun 1996, sebagai juara pertama di ajang GADIS Sampul majalah GADIS. Ia disebut-sebut sebagai ikon kebangkitan film nasional bersama rekannya di filem Ada Apa Dengan Cinta, Nicholas Saputra. Film pertamanya Bintang Jatuh (2000), karya Rudi Sujarwo, diedarkan indie di kampus-kampus dan tidak ditayangkan di bioskop. Di film tersebut, Dian beradu akting dengan Marcella Zalianty, Garry Iskak, dan Indra Birowo. Film selanjutnya pada tahun 2001, Pasir Berbisik menyandingkannya untuk beradu akting dengan Christine Hakim, Slamet Rahardjo dan Didi Petet. Lewat film ini, Dian dianugerahi pemeran wanita terbaik pada Festival Film Internasional Singapura (2002) dan Festival Film Asia di Deauville, Perancis (2002).

    Ia juga pernah menjadi pembawa acara kuis Super Miliarder 3 Miliar yang ditayangkan di ANTV. Selain itu ia juga pernah membintangi serial TV yang berjudul Dunia Tanpa Koma di RCTI

    Melanjutkan kariernya di dunia film Indonesia, ia berperan di film yang Drupadi, ia juga bertindak sebagai produser di film ini.

    Pembawa obor di ajang Olimpiade 2008 ini kembali disandingkan bersama Nicholas Saputra pada film yang berjudul 3 Doa 3 Cinta yang merupakan film dengan nuansa religius yang dibesut oleh sutradara Nurman Hakim. Di ajang International Festival of Asian Cinema Vesoul, 3 Doa 3 Cinta berhasil membawa pulang penghargaan Grand Prize of the International Jury. Dian juga berkesempatan melangkahkan kakinya di Cannes Film Festival 2012 di Perancis mewakili Asia Tenggara sebagai brand ambassador L'oreal, yang merupakan official make-up gelaran bergengsi tersebut.


    Ia adalah anak dari pasangan Ariawan Rusdianto Sastrowardoyo dan Dewi Parwati Setyorini. Hobinya adalah membaca, nonton dan segala sesuatu yang berkaitan dengan seni. Selain sebagai aktris ia pernah memiliki rubrik sendiri di majalah GADIS yang bernama Kata Dian, di rubrik tersebut ia menyalurkan bakat menulisnya dan berkomunikasi dengan pembaca majalah Gadis. Ia adalah lulusan jurusan filsafat FIB UI yang sering dimintai sebagai asisten dosen oleh para seniornya.

    Ia adalah salah seorang cucu tokoh pergerakan nasional Prof. Mr. Sunario Sastrowardoyo.

    Dian menikah dengan Indraguna Sutowo pada 18 Mei 2010. Tanggal 17 Juli 2011 Dian melahirkan anak laki-laki pertamanya, Syailendra Sutowo.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ketika pada waktu Isra’ Miraj di tahun 2006 lalu, artis cantik ini serentak memutuskan untuk berpindah agama. Dian Sastrowardoyo ini memilih untuk menjadi mualaf bukan disebabkan lantaran sebuah popularitas, Akan tetapi, karena murni kemauan dari dalam hatinya.

    Meski Sang ibundanya masih menganut agama Katolik, Akan tetapi Artis cantik Dian Sastrowirdoyo ini mengaku bahwa perbedaan keyakinan dengan Sang Bundanya tersebut tak menjadi persoalan yang harus dibesar-besarkan.

    Bahkan menurutnya, sang ibundanya bukanlah orang yang picik. dan Ibundanya pun tidak mempermasalahkan soal keyakinan yang sekarang di anut oleh Dian Sastrowirdoyo ini.

    Sehingga sampai sekarang artis cantik ini merasa sangat bersyukur karena Allah SWT telah membimbingnya menjadi bagian dari Umat Rasulullah SAW.








    0 0

    Hasil teknologi terkini, banyak perkara boleh #diubah termasuklah usaha memudakan semula nenek berusia lebih 100 tahun ini.

    Melihatkan hasil #akhir ini, ambo sangat pasti yang nenek ini sangat jelita pada usia mudanya. Mau pengsan nenek ni tengok wajahnya yang dah diawetmudakan dan #dimekap secantik itu.

    Mari tonton video di bawah ini :-




    0 0

    Artis pindah agama bukan hal baru. Teranyar, artis Lukman Sardi menjadi perbincangan ramai karena mengaku pindah agama dan memeluk Kristen sejak 6 tahun lalu.

    Video kesaksian Lukman Sardi pindah agama diunggah di YouTube, Kamis (18/6/2015). Hingga Jumat siang (19/6/2015), video berdurasi 15 menit 12 detik itu sudah dilihat 1,186 orang.

    Video tersebut menuai banyak komentar. Ada yang mendukung, ada juga yang mencibir. Bahkan, sebagian netizen menyeret nama artis cantik Asmirandah yang sebelumnya dikabarkan masuk Kristen.

    “Pindah agama hanya karena pernah punya masalah ekonomi yang ga seberapa. Ga belajar dari Asmirandah yang sekarang udah jatuh miskin gara gara masuk kristen,” tulis akun Risky Bisky mengomentari video Kesaksian Aktor Lukman Sardi masuk Kristen, Jumat (19/6/2015).

    Komentar tersebut langsung dibalas akun Herlina Saragih. “Dapat info dari siapa bilang Asmirandah jatuh miskin gara-gara masuk kristen, kami sebagai orang percaya tidak mencari harta di dunia ini, tapi kami mencari kerajaan sorgawi… Tuhan kami tidak akan membiarkan anak-anaknya meminta-minta,” tulis Herlina.



    Tahun lalu, pasangan selebritis Asmirandah dan Jonas Rivanno dikabarkan terlilit masalah finansial. Menurut Tabloid Genie, Jonas terjerat utang hingga membuat Asmirandah menjual rumahnya.

    Masih menurut sumber Genie, Rumah yang ditempati Jonas dan Andah di kawasan Cibubur ternyata sudah dijual sejak beberapa bulan lalu dengan harga di bawah pasar. Rumah yang biasanya bisa mencapai Rp4 miliar, dijual Andah dengan harga Rp3 miliar saja.

    Asmirandah telah memutuskan pindah keyakinan, setelah suaminya gagal memeluk Islam. Keputusan Andah itu mendapat tentangan keluarganya. Namun, cinta Andah kepada Jonas membuatnya mengabaikan tangisan sang ibu yang memintanya tidak pindah keyakinan.

    Meski Asmirandah sempat mengelak, tapi fotonya sedang beribadah di gereja dan kesaksiannya di media sosial beredar. Bintang film Ketika Cinta Bertasbih itu tetap pada keputusannya mengikuti agama Jonas dan menjauh dari orangtuanya.

    Sejak saat kasus itulah, karier Andah dan Jonas di dunia keartisan tenggelam dan mulai dijauhi penggemarnya. Padahal, sebelum kasus mereka mencuat, Andah dan Jonas terbilang artis papan atas.

    Tadinya, karier Andah terbilang stabil, mulai dari pesinetron, bintang film, bintang iklan hingga penyanyi. Begitu juga Jonas yang namanya mulai meroket sebagai pemain sinetron. Bahkan, Andah dan Jonas semakin menjadi idola ketika bermain sinetron bersama. Namun, semua sudah tak mereka rasakan lagi.

    Mereka juga sudah jarang terlihat di infotainment. Andah terakhir terlihat saat fitting baju adik iparnya yang akan dinikahi Donnie Ada Band. Saat itu, perut Andah mulai membuncit karena hamil.

    Karena sudah jarang mendapat pekerjaan lagi, penghasilan Andah dan Jonas tentu semakin berkurang sementara mereka harus mencukupi kebutuhan hidup.

    Sumber: Suaranews


    0 0

    Tulisan ini dikongsikan melalui Facebook Page FalakOnline, sebuah page yang banyak berkongsi mengenai astronomi. Baca lagi:


    Jawapan kepada fenomena 'ganjil' di Kanada(?), yang tiba-tiba hangat dan ter-hot hari ini. Mohon BACA DULU penerangan di bawah, beserta dengan LINK ASAL foto-foto tersebut.

    ************************************************
    FOTO 1


    Foto ini keluar menerusi laman blog WIND AGAINST CURRENT , menerusi tulisan yang bertajuk "CITY SUNSET SILHOUETTES"" tulisan Vladimir Brezina pada 17 Ogos 2014.

    Ia merupakan gambar yang dirakam di MANHATTAN , NEW YORK CITY Amerika Syarikat. Bandar Manhattan ini popular kerana mempunyai pemandangan ufuk yang indah pada waktu senja, dan dipopularkan dengan gelaran Manhattanhenge.

    Foto di atas boleh didapati dalam blog berkenaan menerusi link ini

    windagainstcurrent.com

    yang menunjukkan suanana senja di Sungai Hudson di Manhattan.

    IA TIDAK BERLAKU DI KANADA seperti yang digembar-gemburkan

    Belajar Berilmu!

    ***************************************************
    FOTO 2

    'Gambar' ini telah muncul di sebuah laman web TimesGazette pada 31 Mac 2015 tulisan Ben Kochman yang bertajuk

    "LUKE SKYWALKER'S TATOOINE WITH TWO SUNS MIGHT BE A REALITY SAYS STUDY"

    Artikel itu menceritakan bagaimana ahli astrofozik mengatakan ada kemungkinan sebuah planet lain di dalam sebuah sistem bintang berkembar, yang BOLEH MENYERUPAI suasana planet Tatooine dalam cereka sains fiskyen STAR WARS. (Kalau kita ingat satu scence dalam filem Star Wars A New Hope yang menunjukkan Luke Skywalker sedang memerhatikan 2 buah matahari sedang terbenam.)

    Maka artis telah MENGGAMBARKAN suasana tersebut menerusi gambar yang direka seperti dalam artikel tersebut.

    Link asal artikel di atas thetimesgazette.com

    IA TIDAK BERLAKU DI KANADA seperti yang digembar-gemburkan

    Belajar Berilmu!

    ***************************************************

    Moral of the story, SEBELUM SEBARKAN MAKLUMAT YANG BELUM TENTU SAHIH, sila check dulu sumber asal, cerita asal dan sebagainya,

    Amalkan ayat ini, InsyaAllah semua ok

    “Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu.”(QS. Al-Hujurat : 6)

    Apa-apa pun, terima kasih banyak-banyak kepada yang BERTANYA DAHULU! Satu langkah bijak dalam zaman penuh pancaroba ini.

    Sumber: Norichmedia


    0 0

    Tindakan bergurau kasar Nabil Ahmad terhadap kumpulan Caliph Buskers dalam satu rancangan televisyen baru-baru ini mengundang kritkan ramai namun bagi kumpulan tersebut, mereka sendiri bergurau lebih kasar daripada itu.


    “Jujurnya, sedikit pun kami tak terasa dengan gurauan Nabil itu. Kami mengikuti program itu dan lawak dia memang menghiburkan. Apatah lagi setiap minggu kami berjumpa dengan Nabil di program Meletop dan kami sangat mengenali dia yang suka bergurau secara kasar”

    “Ahli-ahli Caliph Buskers lain pun seronok dengan gurauan dia kerana kebanyakan orang melayan kami terlalu baik disebabkan kekurangan kami. Memang dari dulu lagi masyarakat begitu prihatin terhadap sensitiviti golongan OKU. Kami bersyukur dengan perkara itu”

    “Tetapi kalau anda semua nak tahu, kami lebih suka jika kami dilayan seperti orang biasa. Kami suka bergurau, malah lebih kasar daripada Nabil lagi. Hahaha,” jelas Azmi selaku vokalis kumpulan tersebut kepada mStar Online. - Rotikaya



    0 0

    Masuk Penjara, Vitalia Shesya Kena Azab karena Hina Alquran?

    Liputan6.com, Jakarta Vitalia Shesya ketiban sial. Model majalah pria dewasa yang penuh kontroversi ini diciduk polisi saat sedang pesta narkoba di sebuah hotel di kawasan Ancol, Jakarta Utara, Sabtu (11/7/2015). Tak sendirian, bersama tiga pria dan empat wanita lainnya, Vitalia pun digelandang ke Polsek Pademangan guna diperiksa lebih lanjut.


    Anehnya, pemilik nama Andi Novitalia ini malah mengunggah foto dirinya dengan Kapolsek Pademangan, Kompol Benny Alamsyah di media sosial Path. Berbagai cacian pun mengarah kepada Vitalia, tak terkecuali di akun Instagramnya.

    Vitalia Shesya memberi keterangan pers terkait dirinya ditangkap polisi setelah pesta narkoba. [Foto: Faisal R. Syam/Liputan6.com]

    Selain foto bersama Kapolsek Pademangan, banyak netizen yang mengomentari foto lain Vitalia. Ada yang mengaitkan penangkapannya ini dengan azab dari Tuhan akibat dianggap menghina Alquran. Sebelumnya, Vitalia pernah mengunggah video parodi bersama temannya melalui aplikasi yang sedang ngetren Dubsmash.com.

    Vitalia Shesya sempat-sempatnya berpose bareng polisi usai ditangkap dan dinyataka positif narkoba

    Di video itu, Vitalia mengenakan hijab dan terlihat sedang mengajarkan bacaan doa Al Qur'an kepada temannya. Meski menutup bagian kepalanya dengan kerudung, namun Vitalia tetap mengenakan baju ketat lengan pendek warna biru. Di situ, ibu dua anak ini mencoba mengeja bacaan 'Allahumma inni as'aluka' yang artinya 'Ya Allah, aku sungguh memohon kepada-Mu'.

    Dari suara yang di-dubbing, Vitalia sempat tertawa lantaran temannya salah mengeja bacaan tersebut. Di akhir durasi video pun, terlihat jelas artis kelahiran 15 November 1986 itu tertawa geli. Alhasil, netizen pun mengomentari video tersebut.

    Vitalia Shesya [Foto: Panji Diksana/Liputan6.com]

    Berikut kutipan komentar yang dihimpun Liputan6.com di akun Instagram Vitalia Shesya,Vitaliashesya15, Selasa (14/7/2015).

    "Kena azab karena mempermainkan kitab suci Al Qur'an. Sangat cepat Allah menghukumnya. Naudzubillahimindzalik," kata akun Ikaretnopalupi.

    "Al Qur'an dibuat main-mainan. Sok-sokan pakai jilbab, tapi baju kayak gitu. Mampus lo masuk bui. Dasar t*i," timpal akun Bebyirma.

    "Al Qur'an kamu jadikan tertawaan, lantaran mau ikut tren buat begituan, hahaha. Mampus kau kan. Sekarang dipenjara, apa kau tak tahu Allah sangat marah atas perbuatanmu. Rasakan hukuman penjara itu, belum seberapa. Nanti hukuman di akhirat lebih dari ini yang kau rasa. Mudah-mudahan tidak ada orang yang berani mempermainkan Al Qur'an," sindir akun Effafitriany.

    Meski dipenuhi cacian, ada juga netizen yang coba membela Vitalia Shesya. Seperti komentar dari akun Bayuagungmahendra di Instagramnya.

    "Jangan suka men-judge orang kayak begitu. Mendingan introspeksi diri, karena diri kita sendiri saja belum tentu benar. Ini bulan puasa, nggak baik berkata-kata kasar seperti itu."

    Vitalia Shesya

    Dari hasil pemeriksaan urine, diketahui Vitalia positif mengonsumsi narkoba. Hal itu diperkuat dengan barang bukti temuan polisi di hotel tempat mereka pesta narkoba. Di TKP, polisi mendapati satu butir narkoba jenis ekstasi, satu bungkus plastik bening berisikan 2,91 gram ganja, 50 butir Happy Five, satu alat hisap ganja dan uang US$100.

    Sumber asal: Showbiz


    0 0

    Umum mengetahui pelakon terkenal Fasha Sandha merupakan seorang isteri dan juga ibu yang sangat penyayang dan pandai menjaga rumah tangganya.


    Mungkin disebabkan itu juga rumah tangganya bersama Jejai kekal bahagia hingga saat ini. So sweet you guys! Dikurniakan 2 cahaya mata sama sekali tidak menghalang dirinya untuk terus mencurahkan kasih sayang sepenuhnya kepada mahligai yang terbina.

    Kali ini kami ingin kongsikan koleksi f0to anak keduanya yang sangat c0mel, Putri Raysha Jemyma di majlis keraian cukur jambul dan aqiqah.

    Meriah kot kalau tengok f0to-foto yang dikongsikan oleh Fasha hasil sentuhan cam0ra arts di laman Instagram. Dengan pakaian yang dikenakan oleh pasangan bahagia ini beserta anak mereka sudah cukup menggambarkan betapa eksklusifnya majlis keraian mereka.

    Untunglah Jejai dapat isteri cantik, penyayang dan anak-anak yang c0mel kan? Apa-apa pun kami doakan semoga rumah tangga mereka kekal hingga hujung nyawa.








    0 0

    Kejadian menyayat hati berlaku pada Rabu lalu, apabila si isteri tiba-tiba diserang sakit jantung sewaktu dalam perjalanan membeli ubat di sebuah farmasi di daerah Hunnan, China.


    Polis segera menghubungi suaminya yang dikenali sebagai He, 63, menerusi maklumat pada kad perubatan yang ditemui di poket pakaian.

    He bergegas ke tempat kejadian, namun segala-galanya sudah terlambat kerana isterinya sudah meninggal dunia.

    Dek kerana terlalu sedih, dia terus memeluk tubuh kaku wanita itu dan enggan melepaskannya biarpun dipujuk orang ramai yang bimbang dengan kesihatannya berikutan suhu terlalu sejuk pada ketika itu.

    “Tak mengapa. Saya akan menemaninya dan anak saya sedang dalam perjalanan ke sini,”katanya.
    He akhirnya meleraikan pelukan selepas anak lelakinya tiba dua jam kemudian, sebelum mereka meninggalkan tempat kejadian dengan sedih.

    Ramai netizen melahirkan rasa simpati mereka sebaik sahaja gambar pasangan suami-isteri itu tersebar di internet.

    “Hidup ini terlalu pendek. Semoga kamu berdua bertemu semula pada kehidupan lain kelak,” tulis seorang netizen.

    Benarlah kata orang, setiap kali anda meninggalkan orang yang disayangi walaupun hanya untuk seketika, ucapkanlah kata-kata indah buatnya kerana ia mungkin yang terakhir.






    0 0

    Pengakuan ini datang sendiri dari penyanyi dan bintang sinetron Nafa Urbach. Wanita kelahiran Magelang, Jawa Tengah, 15 Juni 1980, itu mengaku pindah agama dari Islam ke Kristen dengan berbagai alasan.


    Seperti diakui Nafa, keputusan itu tidak seperti membalik telapak tangan. Ada beberapa hal yang membuat dia memutuskan mengubah keyakinan. 

    Pertama panggilan jiwa, kedua keikhlasan hati, dan ketiga karena saya sudah mantap, katanya seperti dikutip koran Duta Masyarakat. 

    Pada awalnya, Nafa menuturkan, sejak Februari silam, jiwanya dilanda gelisah. Sang ibu yang menyaksikan putrinya mengalami kegelisahan jiwa lalu menyuruh Nafa untuk membaca Alkitab. 

    Dari sini, Nafa mengaku mulai mendapatkan pencerahan jiwa hingga akhirnya memutuskan pindah agama. Dan sang ibu yang mendengar keputusan Nafa mengaku senang. 

    Ditanya tentang dampak keputusannya yang bisa membuat penggemar mencemoohnya, Nafa mengaku siap. Saya nggak pernah takut akan sesuatu hal yang terjadi dalam hidup saya, kata bekas pacar Primus Yustisio ini. 

    Menurut penyanyi bermata bulat ini percaya, Semua masalah pasti ada jalan keluarnya.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Kemudian, seleb yang menjadi sorotan karena pindah agama ialah Nafa Urbach. Kala berpacaran dengan Primus Yustisio, Nafa berpindah agama dari Kristen menjadi mualaf. 

    Sayang, jalinan cinta mereka harus berakhir. Usai putus dari Primus, Nafa berpindah agama lagi dari Islam menjadi Kristen.












    0 0

    Selepas enam hari dilaporkan hilang, guru besar Sekolah Kebangsaan Taman Keramat Satu, Jashiah Rabu, dikatakan pernah beberapa kali meminta makanan daripada penduduk Kampung Orang Asli Buluh Telur di sini.

    Anak ketiga mangsa Mohamad Irfan Ruzilan, 20, yang turut menyertai operasi mencari dan menyelamat, berkata beberapa penduduk kampung menyatakan ibunya mengetuk pintu rumah penduduk untuk meminta makanan.

    "Mereka kata ibu pernah ketuk pintu rumah pada sebelah malam meminta makanan...malangnya mereka hanya memberikan makanan tetapi tidak tahu ibu sebenarnya hilang dan tidak sihat," katanya kepada pemberita pada Rabu.

    Jashiah, 53, kali terakhir dilihat jiran keluar dari rumahnya petang Jumaat lepas, dan apabila suaminya Ruzilan Omar, 57, pulang didapati pintu rumah terbuka dan Jashiah tiada di rumah.

    Difahamkan, Jashiah menghala ke kawasan hutan simpan Bukit Kutu selepas keluar daripada rumahnya di Taman Seri Seruling dengan berjalan kaki dan menumpang kereta orang lain kira-kira 10km.



    Mohamad Irfan berkata selepas mengetahui ibunya hilang, dia segera pulang ke rumah pada Ahad lepas.

    "Saya sepatutnya mengambil bahagian dalam Karnival Sukan Mahasiswa UiTM di Kedah tetapi saya tarik diri sebab nak cari ibu," katanya.

    Beliau berkata sejak ibunya menjalani rawatan kimoterapi Mac lepas akibat barah payudara yang dihidapinya sejak dua tahun lepas, ibunya kelihatan murung dan pernah menghilangkan diri pada Ogos lepas, dan ditemui di Seremban.

    "Ibu memang sedikit emosi selepas menjalani rawatan kimoterapi apatah lagi apabila kami adik-beradik masing-masing sudah bekerja dan belajar, dan hanya pulang sekali sekala.

    "Ibu pernah hilang sehari dan ditemui di Seremban dengan memandu keretanya," kata Mohamad Irfan yang kali terakhir berbual dengan ibunya menerusi telefon, sehari sebelum Jashiah dilaporkan hilang.

    Mohamad Irfan berkata ibunya sudah tidak ke sekolah sejak Mei lepas, dan perkara berkaitan tugasan, guru lain akan datang ke rumah.

    "Ibu bertugas di Sekolah Kebangsaan Taman Keramat Satu dan tinggal di kuarters bersama ayah yang merupakan pesara tentera...seminggu sekali ibu dan ayah akan pulang ke rumah kami di Taman Seri Seruling," katanya.

    Menceritakan mengenai sifat Jashiah, Mohamad Irfan berkata ibunya merupakan seorang yang ceria dan suka berbual serta berkongsi cerita dengan mereka empat beradik.

    "Kalau kami balik rumah bawa makanan, ibu kelihatan berselera menjamah makanan yang kami bawa," katanya.

    Anak sulung mangsa Mohamad Syahidzul Izuan Ruzilan, 22, pula berkata kali terakhir dia bertemu ibunya sebulan lepas, sebelum bertolak ke Pulau Pangkor, Perak memulakan tugas di tempat baharu.

    "Ibu beri saya duit untuk beli barang dan pakaian. Sebelum ini saya bekerja di Kajang dan tinggal di Kajang," katanya.

    Seorang penduduk kampung yang hanya mahu dikenali sebagai Zamri yang turut menyertai operasi berkata pada Sabtu lepas, iparnya ada memberikan makanan kepada mangsa.

    "Ipar saya kata Jashiah meminta makanan dan kemudian meminta untuk dihantar ke kawasan berhampiran hutan simpan (Bukit Kutu)," katanya.

    Sementara itu, Ketua Polis Daerah Hulu Selangor Supt R. Supramaniam berkata lokasi pencarian dibahagikan kepada utara, selatan, timur dan barat.

    "Untuk semalam, kita sudah buat pencarian di bahagian utara serta selatan dan hari ini, kita buat pencarian di bahagian timur dan barat.

    "Tetapi setakat ini, tiada lagi sebarang petunjuk yang diperoleh. Saksi kejadian ada yang kata mangsa memberitahu ingin ke hutan simpan Bukit Kutu.

    "Kita telah kumpulkan maklumat daripada tiga saksi di kawasan sekitar yang dipercayai dapat membantu kita dalam usaha pencarian," katanya.

    Beliau berkata kes berkenaan setakat ini, diklasifikasikan sebagai orang hilang dan operasi pencarian masih diteruskan.

    Sumber: Astroawani


    0 0

    Penyanyi Farawahida memberitahu suaminya Abdul Shukur Mohd Zain, 31, tidak membenarkan dia mengambil sembarangan ubat-ubatan untuk tujuan kesihatan terutamanya bagi mendapatkan cahaya mata.

    Farawahida atau nama sebenarnya Farawahida Razali, 30, berkata, suaminya yang juga ahli perniagaan dalam bidang perubatan turut memantau makanan tambahan yang diambil bagi memastikan ia tidak berisiko.

    "Saya tidak ambil apa-apa ubat atau makanan tambahan semata-mata untuk memudahkan mengandung. Suami saya sendiri tidak benarkan kerana dia kata sarung ubat pun bahaya.

    "Jadi apa juga ubat atau makanan tambahan yang saya ingin ambil perlu dipantau oleh suami dahulu, saya juga tidak ambil banyak makanan tambahan cuma pati ikan dan pati buah delima sahaja," ujarnya kepada mStar Online.


    Dia berkata demikian ketika diminta mengulas tentang perkembangan setelah hampir dua tahun mendirikan rumah tangga dengan ahli perniagaan.

    Farawahida dan Shukur Mohd Zain telah bernikah di Sentosa Villa Resort, Taiping, Perak pada 16 Disember 2013.

    Sumber: Ceritamustika


    0 0

    Seorang pemandu dirakam tidak putus-putus berzikir sebelum dirempuh oleh sebuah kenderaan lain yang terlibat dalam sebuah kemalangan lain di Alor Setar, semalam.

    Mangsa memuatnaik video rakaman 'dashcam' ke laman Facebook semalam dan meluahkan rasa bertuah tidak ditimpa sebarang kecederaan serius dalam kejadian tersebut.

    Dalam video berkenaan, suara mangsa kedengaran berzikir tanpa henti selama dua minit.

    Ketika melalui sebatang jalan, 'dashcam' mangsa berjaya merakam sebuah kemalangan yang melibatkan sebuah kereta Myvi putih yang sedang melakukan pusingan U terlanggar sebuah kereta lain.


    Myvi berkenaan kemudian terbabas ke laluan bertentangan dan melanggar kenderaan mangsa.

    "Syukur alhamdulillah. ALLAH telah memelihara aku daripada sebarang kecederaan yang serius dalam kemalangan jalan raya di Alor Setar pada 27 Oktober 2015 jam 1.48 tengahari," tulis mangsa di Facebook.


    Perkongsian mangsa mendapat perhatian hampir 2,000 pelayar termasuk dikongsi semula oleh Facebook Friends of Barisan Nasional (FOAB) dan Friends of PDRM.

    Sumber: Sinarharian


    0 0

    Baru-baru ini, pelakon Syazwan Zulkifly telah menyatakan hasratnya untuk terus berundur dari dunia lakonan dan perkara tersebut pastinya menarik perhatian media untuk mengetahui sebab di sebalik tindakan tersebut.

    “Saya putus asa. Kalau orang kata saya tak kuat, iya, memang saya tak kuat untuk berhadapan dengan situasi ini. Ini masalah peribadi yang pasti akan merosakkan nama saya. Jadi sebelum saya kena ‘gam’ oleh mana-mana pihak, lebih baik undur diri”

    “Saya sayangkan kerjaya ini, tetapi jika apa yang akan berlaku nanti menyebabkan ibu bapa saya menderita, lebih baik berhenti. Saya sayangkan ibu saya. Mungkin saya akan lebih terlibat dengan kerja belakang tabir. Namun tidak untuk di hadapan kamera,” ujar Syazwan kepada portalMangga Online.


    Selain itu, apabila Syazwan ditanya mengenai apakah punca sebenar isu ini, dia mengakui bahawa ia melibatkan cerita peribadi dengan kekasihnya Shenty Feliziana namun dia tidak mahu hal sebenar menjadi kecoh.


    Jika benar Syazwan berputus asa hanya kerana kekasih, tolonglah jadi dewasa Syazwan. Walau apa pun khilaf kita pada masa lepas, hanya kita sendiri boleh ubah. Selagi bernafas, selagi itu boleh berubah. Selagi bernafas, selagi itu tiada istilah putus asa.

    Sumber: Rotikaya




    0 0


    2 Foto gadis cun yang sebijik mirip dengan Datin Rosmah Mansor kini jadi viral di laman sosial

    Terkejut beruk Dato' Seri Najib kita !!! 

    Mesti dia tak sangka ada orang cun mirip Datin...


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V


    V





    0 0

    Sumber Asal: Cilipadihijau



    nadia nissa

    adess




    MAYA KUSUMA


    artis mn tah diani
    nk lawan datin ezurin ke kak


    0 0

    Gambar seekor anjing menggonggong seorang bayi yang baru lahir ini tersebar meluas di laman sosial semalam.

    Kejadian yang berlaku di Jordan itu, bayi perempuan yang baru lahir dan masih bertali pusat ini dibuang oleh ibunya di sebuah rumah kosong dan terbiar tanpa sebarang pakaian atau barang keperluan dipercayai mahu membiarkan bayinya mati di rumah tersebut.

    Bagaimanapun, mujur seekor anjing berwarna kuning ini menjumpai bayi berkenaan dan menggonggongnya keluar dari rumah terbiar itu dan membawanya ke rumah seorang penduduk berhampiran.


    Menurut sumber, bayi berkenaan yang masih bernyawa segera dihantar ke hospital untuk diberikan rawatan.

    Netizen di media sosial pula tidak putus-putus memuji tindakan anjing itu yang dianggap lebih berperikemanusiaan daripada ibu bayi itu. - Thehypemedia


    0 0

    Setelah beberapa hari kes anaknya yang mati dibunuh dengan kejam, ayah mangsa meluahkan sedikit perasaannya.

    Keluarga arwah Intan Suraya Mawardi yang maut dikelar, memohon orang ramai hentikan segala spekulasi dan hormat perasaan mereka yang masih trauma.

    LUAHAN AYAH

    Bapa mangsa, Mawardi berkata, kejadian yang menimpa anak sulungnya cukup mengejutkan dan memilukan mereka.

    Dia berharap semua pihak tidak mengeluarkan sebarang spekulasi buruk yang boleh menimbulkan fitnah dan sehingga keluarganya menjadi trauma.
    Ini luahannya:


    “Tolong hormati perasaan kami. Kes berkenaan sudah diserahkan kepada polis dan biar undang-undang menentukannya.

    “Kami pasrah dengan apa yang terjadi dan yang penting kematian Intan Suraya akan mendapat pembelaan sewajarnya,”

    RAWATAN KAUNSELING

    Sementara itu, Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Mohd Hilmi Yahaya sempat berkunjung di rumahnya, pagi tadi.

    Dalam kunjungan itu, Dr Hilmi berkata, keluarga arwah bakal menjalani rawatan kaunseling dalam tempoh terdekat.

    Beliau berkata, pihaknya akan berbincang dengan keluarga mangsa untuk mendapatkan rawatan berkenaan berikutan mereka kini masih lagi dalam keadaan trauma.

    Beliau berkata, bukan mudah untuk melalui peristiwa kehilangan anak perempuan kesayangan yang masih bersekolah dan sepatutnya menduduki peperiksaan SPM minggu depan.

    Sumber: 0hhsem

    0 0

    Menjadi viral di laman sosial di negara Arab berkenaan beberapa keping gambar seekor anjing telah menyelamatkan seorang bayi perempuan baru lahir yang dibuang oleh ibunya.

    Memetik laporan alfajertv.com, ini adalah kejadian seumpamanya berlaku di dunia di mana seekor anjing menyelamatkan seorang bayi menggunakan rahangnya.

    Menurut seorang lelaki yang bertanggungjawab memuat naik gambar berkenaan, Elly Baiqtloha berkata, anjing berkenaan telah menggonggong anak kecil yang masih bertali pusat berkenaan dan menuju ke sebuah rumah berhampiran.

    Selepas mengambil bayi berkenaan dari anjing tersebut ternyata ia masih hidup dan pemilik rumah terus membawa bayi berkenaan ke Hospital Sohar untuk mendapatkan rawatan.




    Bagi membuktikan kesahihan berita ini kami terjumpa laporan portal berita Emirates247 di mana ia turut melaporkan kejadian berkenaan.

    Menurut portal berkenaan, gambar tersebut telah menjadi viral di laman sosial di Arab Saudi beberapa minggu lalu di mana katanya ia mungkin terjadi di dalam salah satu negara "Gulf Kingdom".

    Gulf Kingdom terdiri daripada Iran, Iraq, Kuwait, Saudi Arabia, Qatar, Bahrain, United Arab Emirates dan Oman.

    Kini gambar berkenaan telah menjadi viral di seluruh dunia di mana netizen tidak putus-putus memuji tindakan anjing itu yang dianggap lebih berperikemanusiaan daripada ibu bayi itu.

    Sumber: Siakapkeli.my


    0 0

    Wow Untungnya si Sofea Ilias ini dapat teman lelaki (bf) yang boleh dikira agak hensome juga. Jangan cemburu yea korang semua perempuan tulin sebab korang sedang bersaing dengan orang yang sejenis dengan Sofea Ilias A.k.a Pudin. Kehkehkeh






    Sumber: portalmediab


    0 0

    Admin rasa tiada wanita sanggup buat macam yang perempuan ini lakukan. Tabah betul perempuan ini.


    Setiap kali pulang dari sekolah, seorang gadis berusia 11 tahun ini akan menukar pakaiannya sebelum keluar menuju ke satu persimpangan lampu isyarat di bandar ini. Dewi Anggraeni bukannya pergi bermain seperti rakan sebaya yang lain sebaliknya dia menghampiri setiap kereta untuk meminta sedekah.

    Walaupun masih kecil, tetapi Dewi terpaksa mencari wang semata-mata untuk membayar hutang arwah ibunya. Kisah malang gadis ini bermula apabila bapanya, Wiyatno meninggal dunia ketika dia kecil sebelum ibunya, Maryati pula meninggal dunia kira-kira sebulan yang lalu akibat penyakit radang paru-paru.

    Ketika ibunya sakit, wanita itu meminjam wang berjumlah Rp6 juta (RM1,658) untuk membeli ubat. Bagaimanapun, selepas ibunya meninggal dunia, beban hutang itu kini terpaksa ditanggung oleh Dewi. Dewi yang kini tinggal bersama jirannya berkata, setiap kali selepas bersek0lah, dia akan pergi meminta sedekah bagi melunaskan hutang ibunya itu.


    “Biasanya saya meminta sedekah dari jam 3 petang hingga jam 8 malam setiap hari.

    “Saya memperoleh wang Rp70,000 (RM19.35) hasil meminta sedekah tetapi kadangkala kurang daripada itu.

    “Wang ini saya gunakan untuk membayar hutang ibu,” katanya ketika ditemui wartawan detik news.

    Sementara itu, jiran Dewi, Sriwati berkata, gadis itu akan pulang lewat malam sekiranya gagal memperoleh pendapatan lebih Rp70,000.

    “Dewi memerlukan wang sebanyak itu untuk membayar hutang. Sekiranya gagal dia akan duduk di tepi jalan sambil menangis,” ujarnya.


older | 1 | .... | 172 | 173 | (Page 174) | 175 | 176 | .... | 227 | newer