Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 209 | 210 | (Page 211) | 212 | 213 | .... | 227 | newer

    0 0

    Pengguna media sosial hari ini dikejutkan dengan penyebaran gam­bar seorang kanak-kanak perempuan bersama sejumlah besar wang yang dianggarkan mencecah jutaan ringgit di da­lam sebuah bilik hotel dipercayai di ibu negara.

    Berdasarkan gambar tersebut, kanak-kanak berusia antara empat hingga enam tahun yang memakai baju tidur duduk di lantai dan bersandar tepi katil.

    Di hadapannya terdapat wang kertas RM100 dan RM50 yang siap diikat serta disusun di dalam sebuah beg besar yang mempunyai tag daftar sebuah penerbangan tambang murah tempatan.

    Terdapat juga seikat wang kertas RM1, RM5 dan RM10 di­le­takkan di dalam bagasi berke­naan.

    Turut kelihatan ialah beg plastik putih yang dipercayai mengandungi sejumlah lagi wang di sebelah kanak-kanak berkenaan. Di sebelah beg plastik itu terdapat satu lagi bagasi berwarna merah jambu.



    Gambar itu juga menimbulkan seribu persoalan antaranya bagaimana wang yang begitu banyak boleh berada di dalam bilik hotel, untuk tujuan apa dan kaitannya kanak-kanak ter­sebut.

    Motif penyebaran gambar tersebut juga tidak diketahui.

    Sumber: berita-harian



    0 0

    Tahniah kami ucapkan kepada Anzalna Nasir kerana telah selamat mendirikan ruamh tangga bersama suami tercinta, Hanif Zaki dan semalam, pasangan ini baru sahaja selesai melangsungkan resepsi di Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur.


    Untuk pengetahuan anda, Anzalna dan juga Hanif telah pun berkenalan selama 10 tahun. Malah mereka juga sebelum ini menyatakan mahu berbulan madu di sebuah pulau tetapi dirahsiakan dan akan mengerjakan umrah tidak lama lagi.

    Apa pun, semoga pasangan ini akan kekal bahagia hingga ke Jannah. Kami kongsikan beberapa keping gambar sepanjang majlis resepsi berlangsung. Enjoice!

    Sumber: Rotikaya


















    0 0

    Walaupun ketika ini, empunya badan belum mahu mengiyakan atau menafikan perkara ini, kami yakin Yana Samsudin pastinya akan berkongsi berita gembira apabila sudah tiba masa yang sesuai nanti.

    “Agak-agak berapa bulan? Sebab ramai yang bertanya kata nampak perut saya ketika majlis resepsi Saheizy Sam dan Syatilla. Jika ada pun dan ia masih lagi baharu saya tidak selesa untuk kongsikannya sementelah latar belakang keluarga Fadzil ramai yang doktor”

    “Kata mereka, jika kandungan baru beberapa minggu tidak elok dikongsikan sebab ia masih belum kuat,” katanya dipetik daripada Kosmo! Online.

    Apa pun, semoga Yana sentiasa menjaga kesihatan dan tidak melakukan kerja berat. Buat peminat Yana, doakan yang terbaik buat selebriti kesayang anda.


    Sumber: Rotikaya








    0 0

    Paling SERAM! "Setiap petang saya nampak lembaga perempuan berbaju putih berdiri di pintu sambil tersenyum..." - Ustaz Kazim Elias.


    Sumber: mattopi.is.my













    0 0

    Nampaknya Ayda Jebat pun tidak dapat lari daripada terkena tempias berita palsu yang terlalu mudah tersebar di laman sosial. Kata Ayda, dia terkejut apabila berita tersebut sampai kepadanya.


    “Saya terkejut kerana ramai yang menghubungi saya dan bertanyakan adakah saya terlibat dalam kemalangan. Rupa-rupanya ada pihak di laman Facebook menyebarkan berita yang saya terlibat dalam kemalangan dan menggunakan gambar lama saya”

    “Saya pernah terlibat dalam kemalangan tetapi pada tahun 2012 dahulu. Alhamdulillah, sekarang ini saya sihat sahaja. Saya pun tak tahu kenapa gambar dan cerita lama disiarkan semula selepas empat tahun,” memetik kembali kenyataan Ayda kepada Astro Gempak.

    Tambah Ayda, dia menasihatkan dan berharap orang ramai agar sentiasa mendapatkan kesahihan sesuatu berita dan lebih berhati-hati sebelum menyebarkan sesuatu perkara di laman sosial.

    Sumber: Rotikaya











    0 0

    Alvin Tan suatu nama yang tidak asing lagi dalam dunia blogger kerana sememangnya dia dikenali...

    Alvin Tan suatu nama yang tidak asing lagi dalam dunia blogger kerana sememangnya dia dikenali sebagai blogger $ek$ yang sering menimbulkan kemarahan umat Islam.

    Kalau dilihat laman Facebooknya, dengan lantang dan terang Alvin Tan menulis kata-kata kritikan terhadap umat Islam dan juga Melayu dengan menggunakan bahasa yang dianggap tidak senonoh.


    Terbaru dirinya memuat naik status yang mempertikaikan golongan muslimah memakai pakaian menutup aurat malah menuduh golongan ini sebagai golongan yang ingin menunjuk alim. Aurat dalam Islam kena jaga la!! Jom baca kata-kata panasnya di bawah!


    Nampak tak betapa kurangnya didikan dan hormat dalam dirinya terhadap bangsa selain dirinya? Di mana sikap hormat anda, bukankah agama anda juga menekankan hal ini? Walaubagaimanapun, masih terdapat segelintir bangsa Cina yang mengecam tindakan Alvin Tan ini.


    Nayta sekali dirinya tidak dapat menerima respon segelintir netizen yang berbangsa Cina mengecam malah tidka setuju dengan kata-katanya. Kalau nak maju, harus bersatu padu tanpa mengira kaum, bangsa dan agama.

    Jika sikap inilah dipraktikkan dalam semua rakyat Malaysia tidak kira bangsa, negara akan tetap dan terus mundur. Bagi umat Islam yang bijak sekalian, apa respon anda? bagi kami ini hanya sekadar provokasi untuk melihat sejauh mana kekuatan mental kita menerima anasir seperti ini.


    Jangan cepat melatah dan melayan orang sebegini, bertindak dengan professional dan rasional agar pengkhianat seperti ini dapat dilupuskan.

    Sumber: sensasi


    0 0


    Malam tadi telah berlangsungnya majlis resepsi aktres jelita Anzalna Nasir dan pilihan hatinya, Hanif Zaki diGrand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur. Bertemakan Royal British/Fairytale, resepsi tersebut berlangsung dengan penuh warna-warni dan meriah dengan kehadiran rakan artis yang meraikan perkahwinan pasangan sama cantik sama padan ini.

    Menariknya, majlis gilang-gemilang kedua mempelai ini menampilkan kelainan daripada majlis resepsi artis-artis lain. Jom ushar 3 perkara unik dalam resepsi #Hanzalna ini!

    1. Gaun Pengantin Anzalna BUKAN Berwarna Putih!




    Sesuai dengan tema Royal British/Fairytale, gaun pengantin Anzalna ini memukau setiap tetamu yang hadir. Jika warna putih sudah terlalu klise dipakai pengantin pada hari bahagia mereka, Anzalna bijak memilih gaun berwarna-warni yang menyenangkan pandangan mata. Ternyata kelainan ini menjadi!


    Gaun unik tersebut adalah hasil ilham dan rekaan kreatif Teuku Putra Aziz. Ia turut mendapat pujian pereka fesyen tempatan dan berprofil tinggi, Rizalman Ibrahim.
    2. Doorgift by Dior!




    Baju dah ikut tema, of course lah doorgift pun nak ikut tema, kan? Hebatnya, doorgift resepsi ini ditaja oleh jenama wangian dan kosmetik British terkenal iaitu Dior.

    Memang gempak dan lain dari yang lain, rakan artis macam Hanis Zalikha dan Nora Danish punexcited upload gambar doorgift unik ni di Instagram mereka!
    3. Baju Fazura ‘setanding’ Pengantin!


    Selain gaun Anzalna, busana yang disarung Fazura mencuri perhatian mereka yang hadir di majlis resepsi #Hanzalna malam tadi. Kebaya moden yang ditempah khas itu adalah hasil rekaan Rizman Ruzaini.




    Baju cantik dipakai oleh orang cantik, bertambah cantiklah jadinya. Tengoklah tu, sampai rakan-rakan artis pun tak nak lepaskan peluang bergambar dengan Fazura!

    Nah, kami belanja lagi gambar-gambar sekitar majlis resepsi #Hanzalna ini buat tatapan anda!







    Kami dari OhBulan mendoakan kebahagiaan Anzalna dan Hanif sehingga ke akhir hayat. Semoga dapat membina rumahtangga yang mawaddah, sakinah dan warahmah sepanjang masa. Amin.

    Sumber: Ohbulan


    0 0

    Tidak cukup dengan usaha yang nampaknya kembali rancak mahu menggantung jawatan atau keahlian Timbalan Presiden UMNO, Muhyiddin Yassin, terdapat juga antara pemimpin atasan parti yang mendesak beliau berundur daripada jawatannya.

    Antara hujah mereka, jika ingin terus mengkritik Najib Razak selaku Presiden UMNO, Muhyiddin harus berundur kerana ia merosakkan parti dan memberi imej tidak baik kepada orang ramai memandangkan peranan orang nombor dua ialah membantu orang nombor satu.

    Sebagai pemimpin yang dipilih oleh perwakilan, perlukah Muhyiddin didesak untuk berundur atau secara sukarela mengundurkan diri?

    Kalau perwakilan yang memilih, bukankah hanya perwakilan juga yang boleh menggugurkannya?

    Lebih tidak masuk akal bilamana yang membuat desakan itu antaranya ialah mereka yang mempunyai latar belakang undang-undang seperti Nazri Aziz dan Azalina Othman Said.


    Apakah mereka tidak faham undang-undang atau sengaja tidak mahu memahaminya?

    Bagi Muhyiddin pula, apakah semata-mata kerana mengkritik Perdana Menteri, beliau mesti meletak jawatannya, tambahan lagi teguran yang dibuatnya bukanlah sesuatu yang palsu dan direka-reka?

    Terdapatkah klausa dalam Perlembagaan yang mengatakan bahawa Timbalan Presiden tidak boleh mengkritik Presiden dan jika ingin menegur juga, maka haruslah berundur terlebih dahulu?

    Adakah membantu Presiden hanya dalam bentuk puji-pujian, bodek dan kipas saja?

    Tidakkah menyatakan kebenaran juga merupakan suatu bentuk bantuan, malah lebih ikhlas berbanding bodek, kipas dan puji-pujian?

    Kemudian mereka yang sama juga mencabar Muhyiddin agar melawan Najib bagi jawatan Presiden UMNO jika tidak boleh lagi menerima kepimpinan Perdana Menteri.

    Bagaimana Najib mahu dicabar kedudukannya jika tarikh pemilihan sudah dilewatkan sehingga ke tahun 2018?

    Kalau benar-benar ingin melihat Muhyiddin bertanding jawatan Presiden UMNO melawan Najib, bukankah mereka seharusnya membuat desakan secara beramai-ramai agar pemilihan parti dipercepatkan tarikhnya?

    Tetapi, memandangkan pemilihan UMNO sudah dilewatkan tarikhnya kepada 2018 dan tiada pula usaha mahu mempercepatkannya, adakah sepanjang tempoh itu Muhyiddin harus berdiam diri saja jika satu demi satu "kemungkaran" berlaku di depan mata?

    Sama ada mahu melihat Muhyiddin terus bising atau didiamkan, ia akhirnya terletak pada keberanian Najib dan ahli- ahli MT UMNO untuk memutuskannya.

    Kiranya mempercepatkan tarikh pemilihan pun tidak berani, janganlah marah jika Muhyiddin terus bising di sana sini.

    Sumber: kitabebasbaca


    0 0

    Gambar aksi panas Izara Aishah dan Remy Ishak di tepi pantai kini TERSEBAR...untung betul Remy dapat peluk Izara dalam laut walaupun sekadar lakonan.


    Sumber: kinderbueno85






    0 0

    Patutlah Mahal Sangat! Tudung Cecah Harga RM5700, Ini Penjelasan Sebenar Bawal Exclusive Mengapa Harganya MAHAL.

    Baru-baru ini, viral gambar-gambar tudung bawal eksklusif yang dijual dengan harga ribu riban oleh Bawal Exclusive di media sosial. Mana tidaknya, harga jualan sehelai bawal eksklusif saja mencecah hampir RM5,732!

    Penetapan harga yang mahal itu mengundang pelbagai reaksi netizen sehingga ada yang mengatakan tudung tersebut kalis api neraka, kena tembak tak mati, install aircond dan sebagainya.

    Bagaimanapun, pihak Bawal Exclusive tampil membuat penjelasan melalui laman Facebook rasmi mereka.



    Kenapa Tudung Bawal Exclusive Mahal?

    Ini kerana semua bahannya diimport. Manakala buatan dan ciptaannya pula adalah hasil dari anak tempatan.

    “Kain Japan Voile, batu kristal Swarovski, pada mereka yang kenal barangan Swarovski, harga yang kami tawarkan sememangnya berbaloi. Kami cuma menyediakan pilihan dari harga serendah RM45,60 hingga cecah ribuan ringgit. Bergantung kepada jumlah kristal yang kami gunakan,” – memetik kenyataan itu.


    Tambahnya lagi, Bawal Exclusive telah beroperasi selama 19 tahun, namun belum pernah memaksa sesiapa pun untuk membeli produk mereka.

    “Sepanjang 19 tahun perniagaan, belum pernah kami memaksa sesiapa beli produk kami. Malah, jika terbeli dan tidak berpuas hati dengan produk kami, wang akan dipulangkan 100%,” katanya.

    Justeru, pihak Bawal Exclusive menyarankan mana-mana individu yang tidak pernah menggunakan tudung jenama Bawal Exclusive, boleh cuba beli tudung bawal dengan harga serendah RM45.60.

    “Apabila mereka pakai, basuh dan pakai lagi, baru mereka akan tahu kenapa tudung Bawal Exclusive ini mahal harganya. Pendek kata, pakai dulu baru tahu,” katanya.

    Apa Itu Kristal Swarovski?

    Kristal swarovski adalah kristal yang di hasilkan di Austria. Ia bukanlah dihasilkan melalui alam semulajadi tetapi hasil dari buatan manusia. Nama swarovski sendiri diambil dari Daniel Swarovski, pembuat formula kristal ini.

    Kualiti tersendiri yang dihasilkan daripada kristal ini menjadikan ia lebih mahal. Kesempurnaan dalam “cutting” dan “polishing menjadikan kristal Swarovski lebih bernilai daripada yang lain.

    Sumber: Infokini


    0 0

    PANASSSS...!!! Pelakon Zahida Rafik Di Label 'YAHUDI' Kerana Mempamerkan Penampilan Yang Terlampau Seksi...??? Foto No. 7 Tu...Perghhh Sampai Nampak Segala 'LURAH DENDAM' Di Dalamnya



    0 0

    AME 2016 memperlihatkan sebanyak 16 kategori serta dua kategori utama iaitu Top Top MeleTOP (Lelaki) dan Top Top MeleTOP (Wanita) selain memperkenalkan empat kategori baharu iaitu Drama TV MeleTOP, Artis Lawak MeleTOP, Hos TV MeleTOP dan Pelakon TV MeleTOP.


    Berikut merupakan beberapa gambar gaya selebriti di karpet merah Anugerah MeleTOP ERA 2016!


























    0 0

    Semua tahu bagaimana meriahnya perkahwinan Anzalna Nasir dan Hanif Zaki kelmarin yang penuh warna-warni umpama cerita dongeng Barbie layaknya di di Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur.

    Namun bukan majlis itu yang kami mahu ketengahkan, tetapi baju Fazura yang turut umpama 'pengantin' iaitu Kebaya moden yang ditempah khas hasil rekaan Rizman Ruzaini

    Kerana terlalu cantik, maka ramailah rakan artis turut tidak melepaskan peluang untuk bergambar kenangan dengan Fazura. Dah macam Fazura pula yang kahwin. Heh.

    Jom tengok!

    Sumber: myartis








    0 0

    Sekitar tahun lepas, gosip percintaan Syatilla Melvin dan Shaheizy Sam mula hangat diperkatakan, namun rupa-rupanya mereka sudah berkenalan selama 6 tahun sebelum bergelar suami isteri pada hari Isnin lepas.


    Dan sepanjang 6 tahun perkenalan, Sam tidak pernah lupa meraikan hari jadi Syatilla dan tahun ini penuh dengan kejutan selepas prank Sam pengsan selepas bernikah.

    Untuk itu Syatilla telah memuat naik ucapan terima kasih di akaun Instagram miliknya yang ditujukan khas buat suami tercinta beliau.


    Allah maha besar lagi maha mengetahui..alhamdulillah bukan senang….Nayamku,thank u untuk 6tahun yg lepas 2010 sampai 2016 awak ada dengan saya utk sambut birthday saya setiap tahun (nasib baik saya snap picture every year) p/s:pedulikan anasir2 luar yg masuk dan merosakkan

    Awak,thank u sebab awak jadikan 8 februari2016 penuh sejarah dan bermakna dalam hidup saya,awak dan kita,insyaallah sampai bila2 tak mungkin saya dapat lupa.

    Saya tak pandai nak susun ayat lagi,awak tahu apa yang saya tahu apa yang kita rasa.TERIMA KASIH SAYANG,I LOVE U SUAMI SAYA @shaheizy_sam

    Amboi bukan main sweet lagi ucapan Syatilla buat Sam.Kami harap anda berdua akan kekal mencintai dan berkasih sayang macam ini sehingga ke akhir hayat. InshaAllah.

    Sumber: kitabebasbaca


    0 0

    Semalam Cahaya Malaika anak kepada Mawi (Asmawi Ani) dan Ekin (Norashikin Rahmat) telah menyambut hari lahirnya yang ke-4.

    Majlis bertemakan 'My Little Pony' yang diadakan di kediaman Mawi di Bangi Golf Resort, Bandar Baru Bangi, Selangor itu telah dihadiri oleh ahli keluarga, teman rapat serta rakan-rakan artis.

    Selamat hari lahir kami ucapkan dan semoga Cahaya menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada kedua ibu bapanya. Amin.


    Sumber: myartis





































    0 0

    Malam tadi telah berlangsungnya Anugerah MeleTOP Era 2016 atau AME2016 di Pusat Konvensyen CIDB, Kuala Lumpur.


    Anugerah anjuran Astro dan Era FM ini mengiktiraf karya kreatif penggiat seni hiburan tanah air yang merangkumi bidang muzik, radio, televisyen, filem dan digital.


    Dah nama pun acara penyampaian anugerah, tak sah kalau tak ada benda-benda yang menarik perhatian yang berlaku, kan?

    Disini kami sediakan 5 highlight menarik AME2016 buat tatapan anda. Jom ushar sama-sama!

    1. Tema Glamour Futuristic!

    Aisyah Aziz

    Nabil & Zira

    Firman & Ziha AF2015 

    DeFam

    Qistina Enara (VJ PeaceYallFM)

    Ozlyn

    AME 2016 bertemakan Glamour Futuristic dengan tagline ‘Satu Malam, Seribu Senyuman’. Bukan main sakan artis-artis ni bergaya ikut tema! Korang rasa, cantik ke pelik?
    2. Akim Dan Stacy – Pengantin Baru Paling Sweet!


    Dengan inai yang masih kemerahan di jari masing-masing, kemanisan pengantin baru ini terbawa-bawa sampai ke atas pentas AME2016!

    Semasa berduet menyanyikan lagu Pelangi Senja dengan Stacy, Akim tanpa sengaja terlanggar bahu isterinya lalu secara spontan terus memeluk Stacy. Korang tengoklah sendiri video yang Hairul Azreen sempat rakam ni!

    Tonton video di SINI.

    Gelagat romantik Akim-Stacy di atas pentas ternyata menarik perhatian para peminat. Sweet tahap potong kaki!




    3. Ayda Jebat Tumpaskan Dato Siti!


    Wah, Ayda Jebat menang besar malam tadi! Gadis genit ini merangkul 5 trofi kemenangan termasuk anugerah utama, iaitu Top Top MeleTOP (wanita), Penyanyi MeleTOP, Lagu MeleTOP, Pelakon MeleTOP dan Drama MeleTOP.


    Ternyata lagu Bukan Diriku serta drama MAID membawa tuah kepada Ayda. Sampai jatuh air mata ‘si kenid’ ni masa bagi ucapan ambil anugerah!

    Tapi dalam kegembiraannya itu, Ayda dikritik hebat oleh netizen yang tidak puas hati dengan kemenangannya. Dia juga dipertikaikan kerana menumpaskan penyanyi nombor satu negara, Dato Siti Nurhaliza!








    Apa pun, peminat-peminat Ayda Jebat dah jalankan tugas dengan baik sampai artis kesayangan mereka ni bolot 5 anugerah di AME2016 malam tadi. Tahniah AJ Screamers!

    4. Neelofa Rapping

    Neelofa bukan sahaja bertindak sebagai salah seorang hos AME2016, malah dia mengejutkan penonton dengan persembahan nyanyian bergenre rap setelah dicabar oleh AC Mizal!


    Persembahan Neelofa itu bukan sahaja menarik perhatian peminat dari kalangan orang awam, tetapi juga artis Hip Hop dengan nama jolokan The Prince of Damansara, Caprice! Semangat Caprice minta video nyanyian Neelofa nak hantar kat satu kampung!

    5. Nora Komen Isu Auto Tune Artis Baru


    Sebenarnya ramai juga yang komen persembahan artis baru yang menyanyi live di AME2016 semalam sumbang dan sangat lain dengan versi rakaman studio. Tup tup, penyanyi senior bersuara merdu, Nora Ariffin pun bersuara pasal isu auto tune ni!

    Nah, kami belanja keputusan penuh AME2016 di bawah ini buat tatapan anda. Sama tak macam apa yang korang ramalkan? ;)

    Senarai Pemenang Anugerah MeleTOP Era 2016

    DRAMA MELETOP: M.A.I.D

    ARTIS LAWAK MELETOP: Johan

    HOS MELETOP: Dato AC Mizal

    PELAKON MELETOP: Ayda Jebat

    PROGRAM MELETOP: Gegar Vaganza 2015

    LAGU MELETOP: Ayda Jebat – Siapa Diriku

    PENYANYI MELETOP: Ayda Jebat

    GRUP/DUO MELETOP: Akim & The Majistret

    PENYAMPAI RADIO MELETOP: Johan

    PROGRAM RADIO MELETOP: JoHaRa Pagi Era

    FILEM MELETOP: Polis Evo

    BINTANG FILEM MELETOP: Zizan Razak

    ARTIS BAHARU MELETOP: Mira Filzah

    BINTANG ONLINE MELETOP: Datuk Siti Nurhaliza

    COUPLE MELETOP: Johan dan Ozlyn

    FESYEN MELETOP: Datuk AC Mizal

    Sumber: Ohbulan


    0 0

    PERGH Mewah giler...!! untunglah dapat Mak Ayah kaya. Jom saksikan 14 Gambar mewah Majlis Anak Safee Sali, pemain bolasepak negara.


    Namun satu kejadian pelik berjaya dirakam di belakang SAFEE SALI... SERAM pulak tengok. frown emoticon Semoga kelahiran anak pasangan ini baik-baik saja. TAHNIAH!!

    Sumber: viralmedia010



    0 0

    Siapa tak kenal Rosmah Mansor, isteri kepada Perdana Menteri Malaysia Najib Razak. Kecantikan rupa parasnya inilah yang membuatkan beliau tersenarai dalam 10 First Lady tercantik di Asia.


    Sumber: kekitamedianetwork

    Sumber fb kartunis zunar

    Gila ko tak seram... bila rambut kembang dah kena tanggal....

    Muka tak de make up...

    OMG... OK BYE!

    Pesan sikit: hargai kecantikan anugerah Allah S.W.T

    Gambar Rosmah Mansor Semasa Muda yang Cun Melecun

    Pasti korang tertanya-tanya bagaimana agaknya rupa First Lady Malaysia ini semasa muda kan. Jom kita saksikan. Jangan ternganga pula.







    0 0

    Gua nak habaq mai sebagai seorang bujang terang tang tang ni yang majlis kahwin orang Melayu laa ni sikit punya trendy. Dia macam satu jenis hipster ar ngan hashtag...



    Gua nak habaq mai sebagai seorang bujang terang tang tang ni yang majlis kahwin orang Melayu laa ni sikit punya trendy. Dia macam satu jenis hipster ar ngan hashtag #tilljannah semua bagai ar kalo nak kahwin ni nak habaq mai. Transformasi majlis perkahwinan budaya Melayu ni dapat lar kita tengok dengan perkembangan pesat medium-medium media sosial ni.

    Pokoknya, memang nak kahwin ni, kena ikut trend tekini. Mesti mau INSTAGRAM, PINTEREST, TUMBLR, ETSY, ONCE WED semua bagai ar. Jom kita tengok apa dia benda-benda yang trendy dalam “transformasi” Majlis Perkahwinan Melayu yang ala-ala hipster zaman sekarang ni bak kata hipster-hipster kaki kahwin ni, “to f*** halal way”:

    1. Majlis Pra-Pertunangan Dan Pasca-Pertunangan


    Fuhhh! Tu dia! Masa pra pertunangan ni kita boleh tengok betapa sibuknya “bakal-bakal” tunang ni pergi cari pengapit baju sedondon bagai. Tapi baru nak tunang jer kot? Sibuk dia mengalahkan orang nak nikah dah. Masa pertunangan ni lar kita nak dok habak yang kita ni masih virgin bagai semua aih! Chit!

    Ok lepas kita dah bertunang, cam biasa, “sesi bergambar” sebab dah alang-alang rombongan gerombolan meminang/bertunang tadi dah penat kita “pakaikan” baju sedondon. Pastu pi bergambar kat area jejambat Putrajaya ke ngadap Tasik Putrajaya ke. FUHH! Belum kahwin lagi. Haaaa! Gambar tu pun apa lagi, posting kat TUMBLR, INSTAGRAM ar siap #Engaged #loveTILLjannah ar bagai. Ish!

    2. “Bachelor Party/Bridal Shower”


    Ini satu lagi musabab Melayu urban sekarang ni transform jadi omputeh ler kunun. Parti bujang apa jadah nyer? Siap buat kat tempat mewah bagai. PARTI BUJANG ATAS BUMBUNG TEPI SWIMMING POOL bagai Melayu kita ni. Fuhh hebat pengaruh TV ni. Tangkap gambar masa parti ni pastu hashtag ar:- #bae #sister4life dsb. PUI!

    3. Pengapit (Omputeh Dia:” Bestmen-Bridesmaid” Atau Double Seven Dwarves)

    Ini pun kita boleh tengok depa ni transformasi siap bawak Geng 77 ikut belakang sampai ke jinjang pelamin bagai. Pakai dua orang pengapit tu ok what tak yah ar sampai bawak Geng 77 nak ikut berarak dengan baju sedondon ni follow belakang bawak bunga yang depa gelar ‘flower girl’ Geng 77 gitu. Mat Salleh kunun!

    4. RSVP! RSVP!


    Ni satu lagi fail! Kalo kita buat Majlis kat depan umah bagai, ko datang jer ar, takyah ar nak RSVP RSVP bagai. Macam lar majlis tu private buat kat pulau milik persendirian ala-ala artis Hollywood tu. Ish! Pleeeeese ar weh! Fail optimum!

    5. “Bunga Manggar? Bunga Telor? Basket Full Of Candy? Takkan Gula-Gula Jer?”


    Zaman dulu, sebagai tanda penghargaan ar sebab sudi datang, dapat lar seketul atau berketul-ketul (bagi kaki rembat) bunga telor balut ngan tisu. Tapi zaman hipster ni, FUHHH! Macam-macam rupa dah. Ada yang bagi basket ngan candybar/gula-gula/ Ferrero Roche bagai. Fuhhh! #bungatelorKUhabis.

    6. “Guestbook a.k.a Buku Kehadiran”


    Ini gua komen lebih kang kata cam melawat galeri seni pulak tak pun cam nak masuk meeting ke apa nak kena sign “borang kehadiran” bagai. LAGI SEKALI #kahwinKEmeetingNI?

    7. “Photobooth Untuk Tangkap Gambar”


    Trend ni siap ada tempat nak ambik gambar pegang signage gambar Misai Wak Doyok ar, “Dah Kahwin” ar, “I’m Next” macam macam. Apa kaitan misai Wak Doyok ngan perkahwinan korunks ni weh?

    8. Gambar Kahwin


    Sila rujuk point (1) sebab lebih kurang situasi dia dan malas gua nak ulas balik.

    OK. Kita dah tengok Ke-hipster-an Transformasi Majlis Kahwin Melayu sekarang ni kan kan. Mai kita tengok lepas depa dah kahwin sok, Ada lagi penularan pengaruh hipster-hipster ni dalam institusi rumah tangga Melayu kita ni. Jom kita tengok:-

    9. Baby Shower


    Hipster-hipster kita mula lar nak panggil orang ramai buat babyshower makan cokelat bagai. Hey! Baik lar ko buat kenduri doa selamat jer panggil tok imam bacakan doa. Sempoi jer. Nak tiru omputeh apa hal?

    10. Photoshoot Baby

    HAAA! KO ambik ar gambar anak ko tu, letak kat dalam handbag mahal-mahal cam Tod’s ke, Fendi ke Chanel ke pastu ko post kat instagram hashtag ar #babyB #omeyOMEY.

    11. 1St Year Anniversary

    HAAA ni yang paling akhir ar. Lepas ko dah lalui liku-liku perkahwinan hipster anda tu. Jangan lupa untuk sambut setahun meredah badai hipster rumahtangga. Pergi ar bercuti kat #ParisImInlove ker pastu Insta jer hashtag #tilljannah. Macam lark o boley melompat ala-ala Tom Cruise ataih kerusi Oprah tu aih!

    Sumber: aaisyahcheta


    0 0

    Ayda Jebat telah berjaya merangkul empat anugerah semasa majlis Anugerah Meletop ERA yang berlangsung malam Ahad lepas. Namun antara yang mengejutkan ialah kemenangan Ayda mengatasi Datuk Siti Nurhaliza dalam kategori Penyanyi Meletop.

    Kemenangan Ayda mendapat pertikaian hebat netizen yang menganggap dia tidak layak memenangi anugerah tersebut apabila dibandingkan bakat dan popularitinya dengan diva tersohor itu. Malah ada yang membuat tanggapan bahawa Ayda menang kerana dia ialah duta kepada produk Aura White yang menaja majlis pada malam tersebut.



    Melalui mStar Online, Ayda menafikan perkara itu. Katanya, dia menang empat kategori tersebut hasil kerja keras peminat yang mengundinya.

    Pada saya soalan tentang pertikaian saya adalah duta produk yang menaja majlis ini adalah sangat tidak relevan.

    Kemenangan hari ini adalah atas tangan peminat saya dan tuduhan ia disebabkan saya duta kepada Aura White adalah tidak adil bagi peminat-peminat saya yang bekerja keras mengundi saya.

    Ayda memenagi kategori utama Top Top MeleTOP (wanita), Penyanyi MeleTOP, Lagu MeleTop, Pelakon MeleTop dan Drama MeleTOP. Melalui kemenangan tersebut Ayda membawa pulang hadiah wang tunai keseluruhan berjumlah RM30,000 berserta trofi sumbangan Astro.

    Saya tahu ramai yang komen negatif di laman sosial yang menganggap saya tidak patut menang, saya juga tidak ada kuasa untuk mengatakan ia bukan hak saya atau orang lain.

    Saya ambil komen mereka daripada sudut positif dan buktikan lagi kemampuan saya untuk menyangkal tuduhan negatif itu.

    Bagi Ayda, trofi Penyanyi MeleTOP dan Lagu MeleTOP menerusi lagu Siapalah Diriku yang diterima adalah anugerah paling bermakna buat dirinya yang baharu bergelar penyanyi dan ia menyuntik semangatnya untuk terus menghasilkan karya yang terbaik dan digemari masyarakat.


    Saya menangis ketika mengambil anugerah ini kerana rasa seperti mimpi. Saya bersaing dengan penyanyi-penyanyi yang hebat-hebat dan ada kelab peminat yang kuat.

    Kemenangan ini membuatkan saya ingin hasilkan lagu-lagu yang lebih baik pada amsa akan datang. Ramai yang bertanya saya tentang lagu balada, tapi saya rasa belum sampai masanya untuk menyanyikan lagu berat.

    Lagu-lagu Ayda sememangnya catchy dan mudah mendapat tempat, namun begitu ia tidak lari dari terkait kontroversi. Lagu Siapa Diriku dikatakan mempunyai persamaaan dengan lagu Meghan Trainor manakala korus lagu Pencuri Hati hampir 100 peratus sama dengan lagu K-Pop Talk Talk Talk nyanyian N.S Yoong.

    Ayda bagaimanapun menafikannya melalui BH Plus.

    Sumber: beautifulnara


older | 1 | .... | 209 | 210 | (Page 211) | 212 | 213 | .... | 227 | newer