Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | .... | 213 | 214 | (Page 215) | 216 | 217 | .... | 227 | newer

    0 0

    Baru sahaja peminat Elly Mazlein, 36, melonjak gembira apabila penyanyi dan pelakon itu mengumumkan selamat menimang anak perempuan... tetapi semalam juga, Elly sekali lagi mengesahkan dia kini sudah tiada suami lagi kerana sudah bercerai talak satu tahun lalu dengan Azmi Hatta.

    "Cukup untuk saya beritahu, saya dan Azmi bukan lagi suami isteri. Saya mohon maaf kerana tidak dapat berkongsi lebih lanjut berkenaan perkara itu.

    "Sudah tiba masanya saya memaklumkan perkara ini memandangkan saya sudah selamat bersalin. Jadi, tidak perlu lagi timbul sebarang spekulasi berkenaan hubungan kami selama ini," ujarnya dipetik sebagai berkata.

    "Seboleh-bolehnya saya mahu menjaga aib bekas suami.

    "Saya perlu kuat berdepan semua ini. Saya tidak mahu menjadikan perkara itu sebagai penghalang untuk saya meneruskan hidup.



    "Saya tetap tidak akan bercerita punca perceraian kerana masih menghormatinya sebagai bekas suami. Apatah lagi, dia pernah menjadi insan tersayang dalam hidup saya.

    "Kalau saya menjaga aibnya, saya percaya Allah SWT juga menjaga aib saya. Jadi, saya tidak mahu timbul sebarang masalah selepas ini," tambah Elly dengan nada sedih.

    Untuk info, petang kelmarin Elly selamat melahirkan anak perempuan seberat 2.5 kilogram di pusat perubatan di Kuala Lumpur.

    Elly dan Azmi mendirikan rumah tangga pada 9 November 2014.

    Sumber: myartis






    0 0


    Hanis Zalikha, satu nama yang tidak asing lagi dalam industri hiburan tanah air. Pelakon, model, pengacara dan blogger ini bijak membina kariernya bersama rupa cantik dan jelitanya itu.

    Baru-baru ini sekeping gambar yang dimuat naik artis ini menerusi akaun Instagramnya telah mengundang satu komen yang agak penyentap peminat ini. Komen membina tersebut dikirim oleh seorang peminatnya.

    Gambar tersebut menampilkan artis ini berpakaian begitu ketat walaupun bertudung litup. Jom lihat gambar dan komen teguran tersebut.

    Sumber: ss-rakyat




    0 0

    Sebelum ini, ada pihak yang mempersoalkan kejujuran Uqasha Senrose dalam menutup aurat selepas beberapa foto beliau tidak memakai tudung ketika bercuti di Koh Lipe, Thailand mula tersebar. Malah, aktres itu juga mengenakan pakaian yang agak seksi ketika bergambar bersama Iqram Dinzly.


    Meskipun dihimpit dengan pelbagai kritikan daripada orang ramai, Uqasha tidak pernah memberikan sebarang kenyataan berhubungan kontroversi berkenaan.

    Terbaru, menerusi portal Utusan Online Uqasha seakan mengakui kesilapannya itu dan berharap agar peminat memberikannya peluang kedua. Sebagai manusia beliau tidak boleh lari daripada melakukan kesilapan.

    "Saya sedar itu semua kesilapan di atas kejahilan diri sendiri yang masih terlalu cetek ilmu agama. Sebenarnya, bagi saya, manusia ini banyak dugaannya dan kejadian itu merupakan dugaan yang telah tertulis untuk saya. Saya akui, iman diri ini tidaklah sekuat mana, kadang kuat, kadang ke laut juga."


    Malah, Uqasha juga langsung tidak menyimpan perasaan dendam ataupun marah terhadap individu yang menyebarkan fotonya itu sehingga mencetuskan gosip hangat.

    "Saya mahu berterima kasih sebenarnya kerana jika dia tidak menegur kesilapan yang dilakukan, mungkin sehingga hari ini saya akan terus melakukan tindakan yang sama tanpa menyedari benda itu salah.

    Tiada manusia yang sempurna, seperti yang saya cakapkan, apa pun yang dikatakan oleh peminat atau pihak yang membenci, saya terima seadanya tanpa rasa marah."


    Buat Uqasha, apa yang terjadi adalah satu pengajaran untuk beliau lebih berjaga-jaga untuk tidak melakukan kesilapan selepas ini. Namun, Uqasha sekali lagi memohon agar masyarakat untuk tidak terus menghukum beliau dan memberinya masa untuk memperbaiki dirinya.

    "Saya juga minta agar masyarakat tidak terus menghentam dan memberikan peluang kepada saya untuk memperbaiki diri. Saya masih muda, banyak lagi yang perlu belajar, teguran itu salah satu daripada cara untuk diri ini bermuhasabah."


    Bukan semua masyarakat ingin menghukum, tetapi kan lebih senang jika awal-awal lagi Uqasha sudah mengakui kesilapan beliau? Kejujuran, itu sahaja yang peminat mahu.

    Sumber: Beautifulnara


    0 0

    Baru sahaja peminat Elly Mazlein, 36, melonjak gembira apabila penyanyi dan pelakon itu mengumumkan selamat menimang anak perempuan... tetapi semalam juga, Elly sekali lagi mengesahkan dia kini sudah tiada suami lagi kerana sudah bercerai talak satu tahun lalu dengan Azmi Hatta.

    "Cukup untuk saya beritahu, saya dan Azmi bukan lagi suami isteri. Saya mohon maaf kerana tidak dapat berkongsi lebih lanjut berkenaan perkara itu.

    "Sudah tiba masanya saya memaklumkan perkara ini memandangkan saya sudah selamat bersalin. Jadi, tidak perlu lagi timbul sebarang spekulasi berkenaan hubungan kami selama ini," ujarnya dipetik sebagai berkata.

    "Seboleh-bolehnya saya mahu menjaga aib bekas suami.

    "Saya perlu kuat berdepan semua ini. Saya tidak mahu menjadikan perkara itu sebagai penghalang untuk saya meneruskan hidup.


    "Saya tetap tidak akan bercerita punca perceraian kerana masih menghormatinya sebagai bekas suami. Apatah lagi, dia pernah menjadi insan tersayang dalam hidup saya.

    "Kalau saya menjaga aibnya, saya percaya Allah SWT juga menjaga aib saya. Jadi, saya tidak mahu timbul sebarang masalah selepas ini," tambah Elly dengan nada sedih.

    Untuk info, petang kelmarin Elly selamat melahirkan anak perempuan seberat 2.5 kilogram di pusat perubatan di Kuala Lumpur.

    Elly dan Azmi mendirikan rumah tangga pada 9 November 2014.

    Sumber: myartis






    0 0

    Setelah mengikat tali pertunangan pada 14 November lalu, pelakon Bella Dally dan Nazim Othman masing-masing seperti mengelak untuk mengulas lanjut mengenai hubungan mereka.

    Namun bagi Bella Dally, dia mempunyai alasan tersendiri mengapa tidak terlalu bercakap mengenai hubungannya.

    “Pada saya lebih elok begitu. Lagipun kami baru bertunang, jadi tak perlulah nak heboh sangat.

    “Bagi saya hubungan kami sangat special dan saya tak suka terlalu expose. Sebab itu di dalam Instagram pun hanya gambar tertentu sahaja kami letak dan tidak kerap.

    “Takut pula orang jemu. Jadi saya lebih suka keep it moderate. Alhamdulilah tempoh bertunang kami dipermudahkan setakat ini,” katanya yang ditemui selepas pelancaran Ariani X Creacion BY Siti Nurhaliza di Royale Chulan semalam.



    Berkongsi mengenai ciri-ciri yang ada pada Nazim yang membuatkan dia senang dan jatuh hati, Bella mendedahkan Nazim seorang yang romantik.

    “Apa yang boleh saya cakap saya sentiasa gembira bersama dia (Nazim). Dia seorang yang jujur dan romatik juga.

    “Tapi paling saya suka tentang sikapnya adalah tegas. Saya suka lelaki yang tegas kerana rasa macam kena lead oleh seseorang,” ceritanya.

    Mengenai perkembangan lain, Bella kini duta tudung Ariani untuk tahun kedua.

    Sumber: Murai


    0 0

    Siapapun banyak yang mengagumi kecanggihan dunia otomotif dan teknologi yang dimiliki Jepang. 


    Banyak orang yang angkat topi atas kerja keras dan model kerja yang ditunjukkan oleh orang-orang Jepang yang rata-rata militan. 

    Namun diluar itu, ternyata Jepang juga memiliki sisi menarik untuk ditelisik. Apalagi kalau bukan dunia esek-eseknya yang konon penjualan film pornonya mampu menyumbangkan pemasukan sebanyak 20% bagi perekonomian Negeri Matahari Terbit tersebut. 

    Sungguh angka yang sangat fantastis tentunya! Makanya itu, prospek untuk berkarier menjadi bintang porno di Jepang sangat menjanjikan terlebih banyak wanita muda di negeri tersebut yang tidak doyan menikah. 


    Namun tentu setiap ada prospek pasti ada kelemahan-kelemahan sebagai bagian dari hukum alam. Itu juga yang terjadi dalam industri porno di Jepang. 

    Dan berikut merupakan fakta-fakta penting yang harus Anda ketahui seputar industri film porno di Jepang.

    Sumber: infospesial


    0 0










    0 0

    Adi Putra yang sebelum ini pernah digosipkan mempunyai hubungan dengan isteri orang. Walau bagaimanpun, Adi Putra menegaskan bahawa itu hanyalah fitnah semata-mata.

    Adi Putra yang menjadi teraju utama drama Cinta Si Wedding Planner yang meletooop baru-baru ini telah digadingkan bersama pasangan pelakon wanita uyang kian meningkat naik, Mira Filzah.

    Adi atau nama sebenarnya, Mohamed Hadi Putera Halim yang juga merupakan pemilik agensi mengelola umrah, Hadid Travel & Tours enggan untuk mengaplikasikan kaedah tersebut.

    Bahkan, pelakon berusia 35 tahun itu lebih selesa menggunakan cara yang sama seperti agensi umrah lain iaitu melantik duta daripada kalangan selebriti.



    Tidak cukup satu, sebaliknya Adi melantik dua selebriti yang masih muda iaitu pendatang baharu, Mira Filzah dan Imam Muda Hizbur Rahman Omar Zuhdi menjadi duta syarikatnya itu.

    “Sasaran utama saya adalah untuk mendekati generasi muda, jadi saya merasakan pelantikan dua personaliti ini dilihat amat bersesuaian.

    “Mira Filzah memberi contoh sebagai selebriti Muslimah yang memiliki penampilan yang baik manakala Hizbur Rahman pula dilihat sebagai ustaz muda yang boleh berkongsi ilmu dengan jemaah nanti.

    “Malah, pelantikan mereka juga tidak termaktub pada tarikh tertentu kerana bagi saya ibadah mesti diteruskan sampai bila-bila,” katanya ketika ditemui pada pelancaran program Umrah Bersama Selebriti, baru-baru ini.

    “Insya-ALLAH, rombongan saya akan pergi ke Mekah terlebih dahulu bermula 4 hingga 14 April ini.

    “Selepas itu, umrah bersama Roslan Shah (12 hingga 23 April), AG Kool FM (21 April hingga 2 Mei), Hizbur Rahman (12 hingga 23 Mei), Mira Filzah (4 hingga 14 Jun) dan Maulana Noor Effendi (16 hingga 27 Jun) pula akan menyusul,” katanya.

    Bagaimanapun, pelakon filem Balistik ini akan berada di Mekah selama tiga bulan sehingga Ramadan nanti.

    Malah, bagi melancarkan perjalanan tersebut, Adi turut menjalinkan kerjasama dengan agensi pengelola umrah yang lain iaitu Fa Izin International Travel & Tours.

    Bagi sesiapa yang berminat untuk menyertai pakej umrah itu boleh melayarifacebook.com/faizintravel, instagram.com/faizintravel atau berjumpa mereka di

    Pameran Persatuan Ejen-ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA Fair) di Pusat Dagangan Dunia Putra, Kuala Lumpur pada 11 hingga 13 Mac ini.

    p/s : sebenarnya tajuk artikel ini hanya untuk menerangkan bagaimana perasaan penulis ketika mula-mula membaca artikel ini di mediahiburan. Terkejut betul penulis!!Apa pun alhamdulillah semoga perniagaan Adi Putra bertambah cemerlang disamping membantu umat Islam menunaikan umrah.

    Sumber asal: gegarmilenia


    0 0

    Akhirnya Kantoi Sudah! Inilah 7 pelakon filem porno paling kaya di dunia yang disembunyikan selama ini. Memang panas dan amat memalukan.

    Sumber: dukeofumno

    7. HOUSTON


    Houston temasuk dalam senarai artis porno terkenal dewasa ini. Nama Houston melambung popular pada tahun 1999 bila memainkan peranan utama di filem "The 3 : Houston 620". Dalam filem itu dia melakukan adegan seks dengan 620 orang lelaki, non-stop. Kariernya dalam industri 'filem dewasa' bermula sejak tahun 1995, bekerja sebagai penari bogel di Tropicana. Jumlah pendapatan Houston mencecah lebih dari $1 juta setahun.

    6. HILLARY SCOTT


    Pelakon porno berambut perang ini mengakui telah bercinta dengan lesbian sejak usia 11 tahun. Dalam industri filem porno, Hillary Scott banyak meraih anugerah, di antarannya bintang 'Oral Sex Scene Terbaik' (2006), 'Best Group Sex Scene' (2007), dan 'Orgamsic Oralist' (2006). Hillary mendapat kontrak eksklusif bernilai jutaan dolar dengan SexZ Pictures, dan ini adalah kontrak bintang porno termahal dalam sejarah, pendapatan Hillary Scott $2 juta setahun.

    5. MARIA TAKAGI


    Maria Takagi, ataupun Rika Inoue, bintang porno berasal dari Jepun ini adalah bintang yang paling terkenal dengan bayaran tertinggi di Jepun. Pendapatannya mencapai $2.6 juta setahun. Maria mendapat anugerah untuk 'Konversasi Terbaik' pada tahun 2003 - merupakan penghargaan rasmi untuk bintang porno Jepun.

    4. RON JEREMY


    Ron Jeremy adalah bintang porno lelaki dengan bayaran termahal yang kekayaannya mencapai $7,000,000. Ron Jeremy adalah satu-satunya bintang lelaki yang masuk dalam senarai 7 bintang porno terkaya di dunia.

    3. JESSE JANE


    Karier dalam filem porno Jesse Jane dimulai dengan membintangi Underrated 'No Limits'. Dari filem itu dia mendapatkan banyak anugerah. Peminat setia band Slipknot ini mendapatkan bayaran termahal bila menjadi bintang utama dalam 'Pussy Patroli' dalam serial popular Entourage. Jesse Jane memiliki kekayaan lebih dari $8 juta.

    2. TERA PATRICK


    Bintang porno ini berada di tempat kedua. Tera memiliki production house porno sendiri - Teravision, Pendapatan bisnes pornonya bernilai $30 juta, meskipun hanya menghasilkan 15 judul filem dalam setahun.

    1. JENNA JAMESON (QUEEN OF PORN)


    Jenna Jameson telah membintangi lebih dari 140 filem porno, dia juga memiliki production house porno sendiri dan sebuah kelab porno eksklusif. Pendapatannya mencapai $32 juta setahun.


    0 0

    Sekarang ni siapa yang tak kenal dengan Dato Seri Vida. dari kanak-kanak hinggalah warga emas semunya pun kenal dengan tokoh bisnes ini.

    Dato Seri Vida popular dengan produknya iaitu Pamoga dan juga Qu Puteh dengan tag line yang sering dimainkan di corong radio dan juga kaca tv iaitu "Qu Puteh, Qu Puteh Barulah Puteh.."


    Melalui rancangan Gegar Vaganza pula, rezeki Dato Seri Vida mencurah-curah apabila berjaya mempopularkan jenama Qu Puteh.

    Dengan kejayaan demi kejayaan yang diraih, kini Dato Seri Vida mampu memiliki kereta mewah idaman ramai sesuai dengan statusnya sebagai jutawan.


    0 0

    Waahhh.. bukan main seronok Siti Nordiana dan anaknya, Rayyan Nakhaie bercuti dalam 'Trip Hola España ft Siti Nordiana ke Madrid, Spain bersama peminat'.

    Apa yang menarik, Nabil Ahmad dan isterinya, Nazirah Ayub pun turut serta dalam trip ini.

    Jom lihat!


    Sumber: myartis
     















    0 0

    Ketika kemelut rumah tangga bersama bekas isterinya belum berakhir sepenuhnya, pelakon dan vokalis kumpulan rock Wings, Awie dikhabarkan bakal melangsungkan perkahwinan dengan wanita pilihannya, dalam waktu terdekat ini.


    Sumber mendedahkan kepada Utusan Malaysia, Awie atau nama sebenarnya, Ahmad Azhar Othman, 48, kini sedang sibuk membuat persiapan terakhir bagi urusan perkahwinan ketiganya yang akan berlangsung di Kuala Lumpur.

    Pelakon filem Zombie Kampung Pisang itu juga telah membuat tempahan katering, pakaian pengantin dan sebagainya, menjelang hari bahagianya.

    “Benar, Awie sedang sibuk menguruskan perkahwinannya. Jika tiada perubahan, majlis akan dilangsungkan dalam waktu terdekat ini, mungkin sehari dua lagi,” beritahu sumber terdekat dengan artis popular itu.

    Difahamkan, bakal isteri Awie ialah seorang wanita daripada keluarga berketurunan Syed dan Syarifah serta sering dilihat dalam beberapa majlis hiburan sebelum ini, tetapi tidak berjaya dihidu media. Keakraban mereka sudah terjalin semenjak beberapa tahun lalu dan bermula sebagai artis dan peminat.

    Awie sebelum ini berdepan dengan tuduhan mencederakan bekas isterinya, Rozana Misbun, 38, namun dilepas dan dibebaskan oleh mahkamah selepas dia memohon maaf secara terbuka dan membayar denda RM10,000 kepada Rozana.

    Keputusan ini dicapai setelah pihak pendakwaan dan pembelaan berjaya memperoleh kata sepakat untuk menyelesaikan masalah secara bersama, mengikut Seksyen 260 Kanun Tatacara Jenayah.

    Dalam pada itu, ketika ditemui semasa pelancaran program Ceria Pop Star di sini semalam, Awie mengakui beliau sedang dalam proses mengenali seseorang dan berniat untuk melangsungkan perkahwinan dengan wanita itu.

    Katanya, anak-anaknya memerlukan kasih sayang seorang ibu untuk membesar dengan baik dan kehidupan perlu diteruskan biarpun bapa kepada lima orang anak itu pernah dilanda pelbagai kontroversi melibatkan hal rumah tangga sebelum ini.

    “Tidak mungkin serik untuk berkahwin. Saya lelaki dan kehidupan perlu diteruskan. Anak-anak pun memerlukan kasih sayang seorang ibu di sisi mereka, jadi saya kena cari orang lain.

    “Penggantinya itu ada, kami sedang berkawan, mengenali hati budi cuma kena tunggu masalah ini selesai, baru kita cakap pasal kahwin. Ada jodoh, kahwinlah nanti,” katanya.

    Sumber: Utusan





    0 0

    Ulang tahun kelahiran ke-31 isteri kepada pengusaha produk dan kesihatan kecantikan, Datin Nur Shahida pastinya tidak akan dapat dilupakan, apabila suaminya Datuk Aliff Syukri Terlajak Laris telah mengadakan kejutan majlis sambutan hari jadi buat isteri tercintanya itu.

    Menerusi akaun Instagram Aliff majlis tersebut berlangsung meriah dengan dihadiri oleh ahli keluarga, sahabat handai serta rakan artis seperti Akim AF dan selebriti TV, Wak Doyok.



    Malah, menerusi gambar yang dikongsi di akaun Instagramnya, Shahida jelas terharu dan pastinya gembira dengan sambutan yang diterimanya.

    Pastinya Media Hiburan Online belum terlambat untuk mengucapkan selamat hari lahir buat Shahida, semoga Shahida dilimpahi rezeki berpanjangan serta dikurniakan kebahagiaan bersama keluarga tercinta.












    0 0

    Tahniah Nur Amalina Che Bakri. Pencapaian terbaru dan terkini Nur Amalina Che Bakri terus menutup cakap-cakap dan kritikan yang dilemparkan terhadapnya 3 tahun lalu iaitu sekitar awal tahun 2012 yang lalu.


    Berdasarkan maklumat yang Berita Semasa terima, sepanjang berkelana di luar negara, di negara orang, Dr. Amalina lebih fokus kepada “hak asasi manusia, kerja sosial dengan masyarakat UK dan di luar), dan buat internship di hospital terkemuka (Harvard, Imperial).
    Keputusan dan Pencapaian Terkini Nur Amalina Che Bakri 2015?
    1. Keputusan SPM 2004 dengan 17A
    2. Pelajar Tajaan Bank Negara Malaysia BNM
    3. Ijazah Universiti Edinburg Scotland (Ijazah Sains Biomedik dalam Farmakologi dan Ijazah perubatan). Double degree.
    4. Sarjana di Universiti Cambridge (Kepujian Kelas Pertama) bagi kursus translasi perubatan dan terapeutik
    5. Sekarang sedang menjalani latihan sebagai doktor pelatih
    6. Bakal sambung belajar ke peringkat PHD atau Doktor Falsafah dalam bidang kanser payudara dan onkoplastik di Kolej Imperial, London
    7. Sedang berusaha ke arah menjadi perunding dan pakar bedah kanser payudara tidak lagi
    8. Bakal membuat pembentangan kertas Thesis di Persidangan Kanser Antarabangsa di Houston Texas, USA
    9. Nur Amalina Che Bakri juga sudah bentangkan 6 kertas kajian beliau di peringkat dunia untuk kajian perubatan dan ada antara kajian Amalina Che Bakri adalah yang terbaik
    10. Jikalau anda mahu lihat contoh resume Aamalina Bakri, bleh semak di profil Linkedin miliknya di sini, uk.linkedin.com/pub/amalina-bakri
    11. Apa yang boleh Berita Semasa dengan satu kata, Impressive.
    Jikalau Universiti Berita Semasa tidak ambil pusing tetapi master dari Universiti Cambridge. Salute her.

    Semoga kehadiran anda pulang ke Malaysia bakal mampu menyelamat lebih ramai lagi mangsa kanser payudara berdasarkan pengalaman dan kepakaran anda pada ketika berkelana di luar negara sana. Insyaallah.

    Dan semakan Berita Semasa menunjukkan, Amalina Che Bakri juga ada menyumbang hasil tulisan dalam buku bertajuk ABC of Medically Unexplained Symptoms dan tulisan Amalina Bakri boleh anda baca dan amati pada bab 36 yang memfokuskan terhadap Pelvic and Reproductive System Symptoms pada Bab 10 di muka surat 36.

    Sambung PHD. Boleh pula menulis pula lagi. Tahniah adik Amalina.

    Amalina jikalau balik Malaysia terus dapat jadi pensyarah atau pun buat klinikal. Paling kurang nanti boleh bermula dengan gred UD54 kelak.

    Sumber: Ohhsem


    0 0

    Sebelum ini, ramai yang mengetahui Datuk Eizlan Yusof sudah tiga kali meluahkan hasratnya untuk rujuk semula bersama Vie Shantie Khan, namun tiada jawapan yang diberikan oleh bekas isterinya.


    Sedikit hampa rasanya lebih-lebih lagi dengan gosip percintaan Vie dan Zizan Razak, Eizlan memberitahu pintu hatinya belum terbuka untuk menerima mana-mana wanita dalam hidupnya meskipun ada yang cuba mendekati dirinya.

    Walaubagaimanapun, menurut satu laporan oleh Diva menerusi akhbar Kosmo, ada sumber terdekat Eizlan mengesahkan aktor itu sudah bertemu dengan seorang wanita yang berjaya mencuri hatinya.

    Jelas sumber itu lagi, wanita itu bukan seorang artis tetapi usianya lebih kurang dengan Vie.

    Kalau berita ini benar, kami harap Datuk Eizlan Yusof dan wanita itu ada jodoh bersama. Lupakan kisah luka lalu.

    Sumber: Beautifulnara




    0 0

    Abby Abadi nampaknya kini menikmati kehidupan yang cukup bahagia dengan suami Jai Ezzany di sisi.


    Beberapa hari ini, timbul pula khabar angin yang mengatakan Abby sedang hamil apabila Norman Hakim memberikan komen seakan menggambarkan bekas isterinya itu sedang berbadan dua.


    Peminat mula tertanya-tanya apakah berita ini benar? Ermm, kalau benar syukur Alhamdullillah. Bertambah lagi seorang ahli keluarga baharu dalam keluarga besar Abby Abadi.

    Sumber: Beautifulnara


    0 0

    Cerita ini di sampaikan oleh seorang bekas banduan tentang pengalaman beliau melihat sendiri ketua pembangkang Anwar Ibrahim di dalam penjara Sg Buloh.

    Sulaiman Ajik baru sahaja dibebaskan selepas dipenjara enam bulan kerana tuduhan mencuri. Sulaiman Ajik telah berkongsi cerita dan pengalamannya bersama Anwar Ibrahim.
    Ini komen Sulaiman:

    Kali pertama Lihat Anwar

    “Kali pertama melihat Anwar di dalam sel waktu itu, saya cukup sayu dan sedih. Tidak dapat digambarkan bila seorang pemimpin seperti beliau meringkuk di penjara dalam keadaan sedemikian rupa.

    “Tapi beliau tidak mudah patah semangat. Dalam penjara pun, beliau selalu beri kata-kata semangat pada semua banduan-banduan lain,”


    Baca Al-Quran, Jadi Imam

    Anwar Ibrahim dikatakan menjadi imam ketika bersolat kepada banduan dan juga petugas di sana. Malah Anwar juga memberi tazkirah.

    “Beliau langsung tidak menyentuh isu politik, semua pengisian adalah berbentuk nasihat dan bagaimana mahu menjadi manusia yang baik dan berguna kepada manusia.

    “Tetapi yang menariknya apabila Anwar memberi tazkirah, para banduan seolah-olah terpaku dan sentiasa ternanti-nanti pada esoknya apa yang ingin Anwar sampaikan,”

    Anwar Ibrahim Sakit Belakang

    “Tetapi yang sedihnya hanya tilam nipis sebagai pengalas perbaringan. Untuk bantal pula atas inisiatif banduan-banduan yang lain yang mengumpulkan lipatan kain dan dimasukkan ke dalam sarung sebagai bantal untuk Anwar tidur,”

    Anwar Ibrahim juga sering menyanyi lagu Azizah.

    Apapun, hanya Allah swt yang tahu siapa yang betul dan siapa yang salah. Semoga keluarga Anwar Ibrahim tabah menghadapi dugaan ini.

    Sumber: cargofivetan


    0 0

    "Mungkin saya jahil pada suatu ketika dulu dan sekarang semakin banyak ilmu yang saya timba ketika menghadiri kelas agama di kawasan perumahan saya," begitulah kata pelakon Wan Nor Azlin, 48, yang mengakui dirinya pernah lalai dan tidak tetap pendirian hingga mengambil mudah soal berhijab.

    Bagaimanapun, dia enggan mengulas lebih lanjut mengenai isu tersebut. Katanya, dia kini mengambil keputusan untuk bertudung semula dan lebih istiqamah.
    "Tiada apa yang perlu diulas mengenai isu saya bertudung penuh semula. Ia adalah tuntutan agama dan menjadi tanggungjawab saya sebagai muslimah untuk menutup aurat," jelasnya dipetik sebagai berkata.

    Tambah pelakon itu lagi, dia kini tidak lagi memakai selendang kepala ketika berlakon, sebaliknya akan bertudung penuh. Malah dia juga bersyukur kerana stesen televisyen sekarang lebih sensitif dan terbuka dengan pelakon berhijab.

    Ditanya mengenai teman hidup, kata Wan Nor Azlin dia tidak terfikir lagi untuk mencari teman hidup dan sebagainya ketika ini.

    "Tumpuan saya hanyalah untuk anak-anak. Saya mencari rezeki untuk membesarkan mereka," katanya.

    Sumber: myartis








    0 0

    Takziah kami ucapkan kepada keluarga komposer terkenal, Datuk Adnan Abu Hassan, 57, yang telah meninggal dunia tengah malam tadi selepas dilaporkan kritikal di Hospital Selayang, di sini kerana serangan angin ahmar, diabetes dan kegagalan buah pinggang berfungsi.

    Jenazah Adnan akan disembayangkan di Masjid Al-Falah dan dikebumikan di Sungai Ramal, Kajang.

    Sebelum ini, beliau telah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) di hospital berkenaan dan terpaksa bergantung kepada alat bantuan pernafasan. Semoga roh beliau dicucuri rahmat.

    Memetik laporan BH Online, Sebelum ini, arwah pernah menaikkan nama penyanyi seperti Fauziah Latiff, Siti Nurhaliza, Misha Omar dan juga Liza Hanim. Malah namanya juga turut dikenali menerusi karyanya yang meraih pengiktirafan termasuk Teratai Layu Di Tasik Madu, Jerat Percintaan, Bunga-Bunga Cinta serta Puncak Kasih.







    0 0


    Setelah hampir tiga tahun meninggalkan konti radio mesti korang tertanya-tanya apa yang Faizal Ismail atau nama glam dia FBI sedang lakukan di tahun 2016 ni kan.

    Kalau nak tau Faizal Ismail tengah sibuk sekarang dengan kerjaya barunya. Dalam usia 40-an ni masih kuat lagi kan Faizal Ismail buat semua kerja dalam satu masa. Mana nak luang masa dengan keluarga lagi, perniagaan, hiburan, tu tak termasuk untuk peribadi? Hurmm! apa rahsia Faizal ni? Nak tau, meh baca ni, Faizal ada bongkar rahsia dia kekal kuat dan bertenaga di usia 40-an.

    Fokus, tubuh badan sihat dan stamina hebat, apa rahsia Faizal Ismail?


    Kalau korang nak tahu, Faizal Ismail ni seorang yang kuat berkerja lagi-lagi bila dah terlibat dengan dunia penerbitan ni. Bukan tu je tau, sebenarnya banyak lagi perkara yang Faizal buat.

    Mesti korang pelik kan sudah memasuki usia 40-an tapi masih kuat dan kekal fokus dengan semua perkara yang dia buat. Kalau kami mesti dah pancit dah bila nak buat banyak benda dalam satu-satu masa.

    Kayu Tongkat Ali rupanya


    Mula-mula terkejut bila Faizal Ismail datang sambil bawa kayu sebesar kayu pemukul. Rupa-rupanya kayu tongkat ali, dan sekali gus barulah kami tahu yang Faizal Ismail telah dilantik menjadi Duta Alicafe yang baru.

    Lima perkataan yang terlintas dalam kepala tentang Alicafe oleh Faizal


    ‘Mantap, Meletup, Minda, Khasiat, Hebat.’

    Untuk pengetahuan korang, ada tiga variasi Alicafe yang patut korang try tau. Perisa yang original ( ALICAFE TONGKAT ALI & GINSENG, KARAMEL, DAN LEBIH PEKAT). Boleh pilih ikut anak tekak masing-masing yer.

    Alicafe, Secawan Khasiat. Setiap Kali



    Kopi pracampur 5-dalam-1 ni sebenarnya ada bahan tambahan yang menakjubkan. Bukan saja biji kopi yang berkualiti yang digunakan, rupanya ada juga campuran tongkat ali dan juga ginseng.

    Diperkaya dengan bahan asli tongkat ali yang berfungsi meningkatkan tenaga, daya ketahanan tubuh dan mengurangkan keletihan mental. Ditambah pula dengan khasiat ginseng yang mempunyai antioksidan yang tinggi dapat membantu meningkatkan fungsi kognitif dan menguatkan tubuh untuk menentang serangan penyakit.

    So apa tunggu lagi,kalau nak kekal fokus dan kekal bertenaga macam Faizal, cepat-cepat dapatkan pek kopi pracampur Alicafe korang!

    Sumber: Ohbulan


older | 1 | .... | 213 | 214 | (Page 215) | 216 | 217 | .... | 227 | newer